Libertas logo

POČELO SASLUŠANJE UHAPŠENOG BIVŠEG ŠEFA KRIMINALISTIKE U BARU

Policajac Vasović sproveden u SDT (VIDEO)

News main

FOTO: Libertas Press/Savo Prelević

Vasović večeras ispred tužilaštva

Autor

Radmila Grbić

06/06/2024

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Policajac Ilija Vasović, koji je jutros uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, sproveden je večeras, oko 21 čas, u Specijalno državno tužilaštvo na saslušanje.


Njega će saslušati specijalni tužilac Vukas Radonjić, po čijem nalogu je i uhapšen.


Vasović se i večeras, kao i tokom današnjeg privođenja u policiju, krio od novinarskih ekipa, tako što je, spuštene glave, kapom prekrivao lice.Sudeći prema komunikaciji sa Skaj aplikacije, u koje je Libertas imao uvid, a koje je Europol dao crnogorskoj policiji i tužilaštvu, policajac Vasović, ujedno i bivši šef kriminalističke policije u Baru, godinama se, navodno, bavio švercom cigareta, zloupotrebom službenog polažaja, pranjem novca i drugim krivičnim djelima.

U obavještajnom paketu Europola, koji je policija dobila 7. juna 2023. godine, jasno se može vidjeti da je taj policajac bio desna ruka Aleksandru-Acu Mrkiću, koga je Specijalno tužilaštvo 23. januara optužilo da je šef kriminalne organizacije.


Prema detaljnim instrukcijama odbjeglog Mrkića, policajac Vasović je, u januaru 2021. godine, sa lažnim diplomatom Stevanom-Stivom Simijanovićem, u stanu Miodraga-Dake Davidovića u Podgorici, ugovarao preuzimanje svih poslova u vezi sa švercom cigareta u Crnoj Gori.


Glavni specijalni tužilac, Vladimir Novović, večeras je u emisiji "Načisto" na Televiziji Vijesti, najavio još hapšenja u okviru predmeta, u sklopu kojeg je Vasović uhapšen.


Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Iz Dubaija i Turske komandovali švercerima kokaina (FOTO+VIDEO)

13/06/2024

Vijesti
Card banner

Ukinuta presuda, Lidiji Mitrović ponovo da se sudi

12/06/2024

Vijesti
Card banner

Medenica: Svi su znali, a samo sam ja na optuženičkoj klupi

12/06/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo