Libertas logo

U POLICIJI I TUŽILAŠTVU TVRDE DA SU RASVIJETLILI SLUČAJ AKTIVIRANJA BOMBE U PRIJESTONICI

Policija traga za Nikolom Drecunom, osumnjičenim za dvostruko ubistvo na Cetinju

News main

FOTO: Libertas Press/Savo Prelević

Sa uviđaja na Cetinju

Autor

Radmila Grbić

04/07/2024

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Cetinjanin Nikola Drecun (31), navodni pripadnik kriminalnog kavačkog klana, osumnjičen je da je, 20. juna, ubio sugrađane Petra KaluđerovićaDragana Roganovića, članove suprotstavljene škaljarske kriminalne organizacije. Tragamo za njim, nezvanično je rečeno Libertasu u Upravi policije.


Kaluđerović i Roganović su stradali u eksploziji bombe ispred Sportskog centra, koja je bila zakačena za drvo i aktivirana daljinskim upravljačem.


U toj eksploziji su teško ranjeni i njihovi prijatelji - Tanasije-Taso Jovanović i Mihailo Borozan, kao i slučajna prolaznica Desanka Vujović.


Vršilac dužnosti pomoćnika direktora policije za Sektor za borbu protiv kriminala, Lazar Šćepanović, rekao je jutros, na konferenciji za novinare, otkrivajući samo inicijale osumnjičenog, da je riječ o pripadniku jedne kriminalne grupe, koji je 2017. pokušao da ubije sada pokojnog Roganovića.


"To lice je 2020. uhapšeno i nalazilo se u pritvoru. U novembru 2023. godine je izašao iz pritvora jer do tada nije donijeta pravosnažna presuda", kazao je Šćepanović.


Nekoliko dana nakon što je Drecun izašao iz pritvora, 20. novembra, on i njegov sugrađanin, Igor Mašanović, bili su mete napada ručnim raketnim bacačem, takozvanom zoljom, u cetinjskom naselju Bajice. U tom napadu su prošli bez povreda.


Policija je kasnije došla do sumnje da je Beranac Haris Kočan (29) ispalio granatu iz ručnog raketnog bacača u pravcu vozila u kojem su se nalazili Mašanović i Drecun.


Kočan je, početkom aprila, uhapšen zbog sumnje da je ubio Radovana Markovića (29) u mjestu Meterize, između Podgorice i Cetinja.Šćepanović: Rasvijetljeno i ubistvo Vasa Delibašića

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora policije za Sektor za borbu protiv kriminala, Lazar Šćepanović, danas je kazao i da je rasvijetljeno ubistvo Vasa Delibašića u junu 2018. godine, u Makedonskom naselju u Baru.

Kao jednog od izvršilaca ubistva Delibašića, koji je važio za pripadnika kriminalne grupe pokojnog Luke Đurovića, Šćepanović je označio M.K.

Rekao je i da je M.K. pripadnik organizovane kriminalne grupe i da se sumnja da je "učestvovao i u dvostrukom ubistvu u Stanjevića rupi, u Spužu".


Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Katnić i Lazović u Spužu još tri mjeseca

12/07/2024

Vijesti
Card banner

Sud obustavio postupak protiv Brđanina jer je skupštinski odbor zakasnio sa zahtjevom

12/07/2024

Vijesti
Card banner

Mašović osumnjičen da je oštetio budžet Andrijevice za 36.000 eura

12/07/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo