Libertas logo

BIVŠI ŠEF KRIMINALISTIKE U BARU SPROVEDEN U PODGORICU

Vasović priveden u policiju (VIDEO)

News main

FOTO: Libertas Press/Savo Prelević

Vasović danas ispred policije

Autor

Radmila Grbić

06/06/2024

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Policajac Ilija Vasović, koji je uhapšen jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, priveden je danas, u 12.55 časova, u podgoričku policiju.Iz policije je izveden nakon skoro sat.


Sudeći prema komunikaciji sa Sky ECC, u koje je Libertas imao uvid, a koje je Europol dao crnogorskoj policiji i tužilaštvu, policajac Vasović godinama se, navodno, bavio švercom cigareta, zloupotrebom službenog polažaja, pranjem novca i drugim krivičnim djelima. U obavještajnom paketu Europola, koji je policija dobila 7. juna 2023. godine, jasno se može vidjeti da je taj policajac bio desna ruka Aleksandru-Acu Mrkiću, koga je Specijalno tužilaštvo 23. januara optužilo da je šef kriminalne organizacije.


Prema detaljnim instrukcijama odbjeglog Mrkića, policajac Vasović je, u januaru 2021. godine, sa lažnim diplomatom Stevanom-Stivom Simijanovićem, u stanu Miodraga-Dake Davidovića u Podgorici, ugovarao preuzimanje svih poslova u vezi sa švercom cigareta u Crnoj Gori.


Vasović je do aprila 2021. godine bio šef kriminalistike u Centru bezbjednosti Bar. Nakon što je smijenjen sa te funkcije, nije raspoređen na drugo radno mjesto, ali je i dalje zaposlen u Upravi policije i redovno prima platu.


Iz Specijalnog državnog tužilaštva i policije još se nijesu zvanično oglašavali povodom hapšenja Vasovića.

Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Iz Dubaija i Turske komandovali švercerima kokaina (FOTO+VIDEO)

13/06/2024

Vijesti
Card banner

Ukinuta presuda, Lidiji Mitrović ponovo da se sudi

12/06/2024

Vijesti
Card banner

Medenica: Svi su znali, a samo sam ja na optuženičkoj klupi

12/06/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo