Libertas logo

NASTAVLJENA ISTRAGA U POSTUPKU PROTIV DIREKTORICE ASK-A

Martinović: Svi svjedoci potvrdili odbranu Jelene Perović

News main

FOTO: Libertas Press/Savo Prelević

Perović danas ispred SDT-a

Autor

Radmila Grbić

14/05/2024

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

U Specijalnom državnom tužilaštvu danas su nastavljena saslušanja svjedoka u postupku, koji je pokrenut protiv direktorice Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelene Perović, koja je osumnjičena da je počinila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja i da je, od avgusta 2020. do marta 2024. godine, sebi i drugima pribavila imovinsku korist, a budžetu Crne Gore nanijela štetu od najmanje 100.000 eura.


"Do sada je saslušano sedam svjedoka. Svi njihovi iskazi potvrđuju odbranu moje branjenice", rekao je, nakon današnjeg saslušanja, branilac Perovićeve, advokat Nikola Martinović, navodeći da Perović nije davala izjavu, već su samo prisustvovali saslušanjima.


Perović i Martinović Foto: Libertas Press/Savo Prelević


Perović je uhapšena 17. aprila i poslije dva dana je, nakon saslušanja kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici Suzane Mugoše, puštena da se brani sa slobode.


Mugoša je, nakon što je odbila prijedlog državne tužiteljke Maje Janković o određivanju protvora do 30 dana, Perovićevoj izrekla mjere nadzora - zabrane napuštanja stana i pristupa i sastajanja sa određenim osobama. Oduzet joj je i pasoš. 


Perović je potom, u intervjuu Televiziji E, kazala da je “glavni i osnovni razlog njenog hapšenja to što je ASK utvrdio da je glavni specijalni tužilac, Vladimir Novović, nezakonito oduzimao predmete, koji su, u tom trenutku, politički-društveno bili bitni vladajućoj većini, od izabranih specijalnih tužilaca i dodjeljivao ih tužiocima koje je sam tražio da se upute u Specijalno državno tužilaštvo”.

Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Rožajac osumnjičen da je silovao i zlostavljao suprugu

17/05/2024

Vijesti
Card banner

Peti put odgođena kontrola optužnice za dvostruko ubistvo u Spužu (VIDEO+FOTO)

17/05/2024

Vijesti
Card banner

Osmisliti strategiju za smanjenje zaostalih predmeta u SDT-u

16/05/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo