OPET BEZ USLOVA ZA ODRŽAVANJE ROČIŠTA U POSTUPKU PROTIV BIVŠE PREDSJEDNICE VRHOVNOG SUDA I NJENOG SINA

Suđenje Medenicama 15. put odgođeno (FOTO+VIDEO)

Foto: Libertas Press/Savo Prelević

Medenica danas ispred suda

Autor

Radmila Grbić

29/03/2024

Podijeli vijest:

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore, Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim, navodnim, pripadnicima kriminalne grupe koja je osumnjičena, pored ostalog, za šverc droge i cigareta, danas je, 15. put, odgođeno u Višem sudu u Podgorici.


Danas nakon odgođenog ročišta Foto: Libertas Press/Savo Prelević


Razlog današnjeg odgađanja za 18. april je jer zastupnici optužnice, državni tužioci Vukas Radonjić i Jovan Vukotić, kao ni odbrana optuženog Luke Bakoča, nijesu dobili rješenje Višeg suda shodno kojem će tom Nikšićaninu biti suđeno u odsustvu.


Tužioci Radonjić i Vukotić Foto: Libertas Press/Savo Prelević


Bakoču je, odlukom suda od 31. januara, a na prijedlog tužioca Radonjića, određen pritvor jer se nije odazvao na tri ročišta.Međutim, policija nije uspjela da ga pronađe kako bi ga sprovela u spuški pritvor, nakon čega je za Bakočem raspisana potjernica. Njegova lokacija do danas nije utvrđena.


Lalović Foto_Libertas Press/Savo Prelević


Na optuženičkoj klupi se, osim Medenica i Bakoča, nalaze i policijski službenik Darko Lalović, Marjan Bevenja, Milorad Medenica, Bojan i Marko Popović, Marko Vučinić, Vojin Perunović, Petar Milutinović, Vasilije Petrović, Ivana Kovačević, Radomir Raičević, Stevo Karanikić, Goran Jovanović i Milica Vlahović-Milosavljević, kojoj se sudi u odvojenom postupku.


Marko i Bojan Popović Foto: Libertas Press/Savo Prelević


Optužnicom, koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo 17. oktobra 2022. godine, obuhvaćena je i Bakočeva firma “Kopad Company“ iz Nikšića.


Petrović Foto: Libertas Press/Savo Prelević


Oni se, saopštio je ranije tužilac Radonjić, terete za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.


Cijelu optužnicu možete pročitati OVDJE.


Medenica Foto: Libertas Press/Savo Prelević


Vučinić Foto: Libertas Press/Savo Prelević


Bevenja Foto: Libertas Press/Savo PrelevićVesna Medenica

Miloš Medenica

Luka Bakoč

suđenje

viši sud

Izdvojeno

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.
Ambasada

Tel: + 382 20 336 633

Mob.tel: + 382 68 744 025

redakcija@libertaspress.me

Bulevar Džordža Vašingtona 78, Podgorica,Montenegro

Rubrike
Impresum
Olivera LAKIĆ

olivera.lakic@libertaspress.me

Savo PRELEVIĆ

savo.prelevic@libertaspress.me

Radmila GRBIĆ

rada.grbic@libertaspress.me

Vlasnička struktura i osnivači
Pravila korišćenja

Terms and Conditions

Privacy policy

GDPR

Copyright © 2023 Libertas Press. | All rights reserved. | Made by Oykos Development