Libertas logo

SINDIKAT MEDIJA OŠTRO OSUDIO UVREDE DIREKTORA RTCG NA RAČUN NJIHOVE I POTPREDSJEDNICE SAVJETA JAVNOG SERVISA

SMCG: Raonić bi da ućutka Camović-Veličković

News main

FOTO: Libertas Press/Savo Prelević

Camović-Veličković

Autor

Libertas Press

28/03/2024

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) najoštrije osuđuje grubo vrijeđanje potpredsjednice SMCG i Savjeta Radio-Televizije Crne Gore Marijane Camović - Veličković od generalnog direktora Javnog servisa Borisa Raonića. Nije potrebno elaborirati o kakvom nedoličnom i necivilizovanom postupku se radi, saopšteno je danas iz SMCG.


Generalni direktor Radio Televizije Crne Gore (RTCG), Boris Raonić, na sastanku sa članovima Savjeta te medijske kuće uvrijedio je Camović-Veličković, nazvavši je spodobom.


Međutim, navode iz SMCG, "ovom prilikom posebno ukazujemo i da je u pitanju pokušaj pritiska Raonića na Camović-Veličković".


"I to samo zato jer ona, u kontinuitetu, ponavlja ono što malo ko od javnih funkcionera u ovoj državi smije - da je Raonić nezakonito izabrani generalni direktor RTCG, što nije utvrdila ona, već najveće sudske instance, Osnovni i Viši sud u Podgorici i Vrhovni sud Crne Gore, a njegov drugi izbor istražuje i Specijalno tužilaštvo. Zbog toga ovaj postupak nezakonito izabranog direktora Javnog servisa vidimo i kao zastrašivanje zakonito izabrane potpredsjednice i članice Savjeta RTCG, što je samo po sebi razlog da se oglasi i predsjednik Savjeta Veselin Drljević i sam Savjet, ali i druge instance koje se bave medijima u Crnoj Gori", piše u saopštenju SMCG.


Sindikat medija će, navode, obavijestiti i međunarodne organizacije o "ovom pokušaju ućutkivanja slobodne riječi u organu koji kontroliše rad generalnog direktora RTCG od tog istog direktora".


"SMCG pruža punu podršku Marijani Camović-Veličković u njenom radu u Savjetu RTCG, gdje ona nastupa potpuno autonomno i gdje nastoji da se rad Javnog servisa poboljša i da bude transparentniji, s obzirom na to da se finansira iz budžeta svih građana Crne Gore. Sigurni smo da je uvrede, pritisci i zastrašivanja neće spriječiti u toj borbi", zaključuje se u saopštenju SMCG.

Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Iz Dubaija i Turske komandovali švercerima kokaina (FOTO+VIDEO)

13/06/2024

Vijesti
Card banner

Ukinuta presuda, Lidiji Mitrović ponovo da se sudi

12/06/2024

Vijesti
Card banner

Medenica: Svi su znali, a samo sam ja na optuženičkoj klupi

12/06/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo