Libertas logo

ODBRANA NIKŠIĆANINA, JEDNOG OD OPTUŽENIH U PREDMETU MEDENICA, NAJAVILA ŽALBU NA ODLUKU VIŠEG SUDA

Šabotić: Sud je prvo trebalo da naredi prinudno dovođenje Bakoča, pa tek onda da mu odredi pritvor

News main

FOTO: Libertaspress/Savo Prelević

Bakoč

Autor

Radmila Grbić

02/02/2024

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Odbrana Nikšićanina Luke Bakoča, jednog od optuženih u postupku protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i njenog sina Miloša, uložiće žalbu na odluku Višeg suda u Podgorici, kojom mu je određen pritvor jer se, 31. januara, treći put, nije odazvao pozivu za ročište.


To je Libertasu kazala Bakočeva braniteljka, advokatica Dina Šabotić, kojoj je danas stiglo rješenje o pritvoru njenog klijenta.


"U ponedjeljak ću predati žalbu Apelacionom sudu uz medicinsku dokumentaciju, koja potvrđuje da se Bakoč tog dana nije pojavio na ročištu zbog lošeg zdravstvenog stanja", rekla je Šabotić Libertasu.


Dan prije ročišta kojem nije prisustvovao, Bakoč se, navela je ona, uredno odazvao na poziv za glavni pretres.


"U međuvremenu mu je pozlilo, o čemu sam obaviještena istog dana, kada je Viši sud odlučio da mu odredi pritvor. I dalje je zdravstveno loše i na infuzijama. U svakodnevnom sam kontaktu sa njegovom porodicom, Bakoč je u Nikšiću i čeka policijsko privođenje jer žalba, koju ću podnijeti, ne odlaže izvršenje sudske odluke", rekla je Šabotić.


U žalbi Apelacionom sudu, kazala je ona, navešće da sutkinja Nada Rabrenović, koja predsjedava vijećem koje vodi postupak i koje je donijelo odluku o pritvoru, "nije u potpunosti poštovala odredbe ZKP-a".


"Prvo je trebalo da naloži policiji da prinudno dovede mog branjenika, a tek onda da donese odluku o pritvoru", kazala je Šabotić.


Medenica Foto: Libertaspress/Savo Prelević


Na optuženičkoj klupi se, osim Medenica i Bakoča, nalaze i policijski službenik Darko Lalović, Marjan Bevenja, Milorad Medenica, Bojan i Marko Popović, Marko Vučinić, Vojin Perunović, Petar Milutinović, Vasilije Petrović, Ivana Kovačević, Radomir Raičević, Stevo Karanikić, Goran Jovanović i Milica Vlahović-Milosavljević, kojoj se sudi u odvojenom postupku.


Optužnicom, koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo 17. oktobra 2022. godine, obuhvaćena je i Bakočeva firma “Kopad Company“ iz Nikšića.


Oni se, saopštio je ranije tužilac Vukas Radonjić, terete za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.


Cijelu optužnicu možete pročitati OVDJE.

Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Iz Dubaija i Turske komandovali švercerima kokaina (FOTO+VIDEO)

13/06/2024

Vijesti
Card banner

Ukinuta presuda, Lidiji Mitrović ponovo da se sudi

12/06/2024

Vijesti
Card banner

Medenica: Svi su znali, a samo sam ja na optuženičkoj klupi

12/06/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo