Libertas logo

POPISNA KOMISIJA ODGOVORILA NA ZAHTJEV SUTKINJE NADE RABRENOVIĆ

Iz depoa suda ukradeni pištolji iz predmeta protiv optuženih za planiranje ubistava Belivuka i Miljkovića

News main

FOTO: SKY aplikacija

Belivuk i Miljković

Autor

Radmila Grbić

24/01/2024

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Iz obijenog depoa Višeg suda u Podgorici ukradena su dva pištolja, koji su dio spisa u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistava srpskih kriminalaca Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potvrđeno je Libertasu.


“Predsjednik Komisije za popis arhiva Višeg suda u Podgorici, sudija Zoran Radović, obavijestio je da je komisija konstatovala, između ostalog, da u arhivi suda nedostaju pištolj “Walter Creed”, kalibra 9 mm, mehanički uklonjenog fabričkog broja i pištolj marke “Glok” fabričkog broja BCYF241, a koji su bili dostavljeni depozitu suda 12. jula 2022. godine, pod poslovnim brojem KPD 118/22”, piše u dopisu uprave suda, koji je dostavljen sutkinji Nadi Rabrenović.


Rabrenović je, 12. oktobra prošle godine, prihvatila prijedlog advokata Damira Lekića da provjeri njegove navode da su iz sudskog depoa ukradeni pištolji, koji su dio spisa predmeta protiv optuženih za planiranje ubistava Belivuka i Miljkovića.


“Predlažem da sudsko vijeće to provjeri prije početka glavnog pretresa jer od toga može zavisiti i odbrana optuženih”, rekao je Lekić, koji je branilac optuženih Janka Vukadinovića, Radovana Stanišića, Momčila Milića i Almira Mujahodžića.


Specijalno državno tužilaštvo tereti Janka Vukadinovića iz Podgorice i NN osobu da su, krajem 2019. godiune, formirali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali okrivljeni Radovan Stanišić iz Tivta, Mile Jovanović iz Nikšića, Almir Mujahodžić iz Podgorice i Barani, Momčilo Milić i Dušan Ivanović.


U optužnici se navodi da su 22. januara 2021. godine u Tivtu, Mile Jovanović i Kamenko Kuč, koji je rješenjem suda određen za svjedoka saradnika, a potom za zaštićenog svjedoka, pokušali da ubiju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u čemu im je pomogao Stanišić.


Jovanoviću se na teret stavlja da je, kao saizvršilac, počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, a Stanišiću teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja.


Suđenje je zakazano za danas.
Ukradeno oružje, mobilni telefoni i droga


Iz depoa Višeg suda u Podgorici, osim 19 komada oružja i nekoliko mobilnih telefona, ukradena je i manja količina droge, objavio je ranije Libertas.


To je utvrđeno popisom sudskog magacina u kojem se čuvaju dokazni materijali iz krivičnih predmeta, a koji je počeo 11. septembra zbog sumnje da je obijen.


Otvor tunela u sudskom depou Foto: Vlada Crne Gore


Prema nezvaničnim informacijama Libertasa, konačan spisak ukradenih dokaza biće poznat do kraja ovog mjeseca.

Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Iz Dubaija i Turske komandovali švercerima kokaina (FOTO+VIDEO)

13/06/2024

Vijesti
Card banner

Ukinuta presuda, Lidiji Mitrović ponovo da se sudi

12/06/2024

Vijesti
Card banner

Medenica: Svi su znali, a samo sam ja na optuženičkoj klupi

12/06/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo