NASTAVLJENA ISTRAGA U SAMOM CENTRU PODGORICE

Nestalo oružje iz depoa Višeg suda

Foto: Vlada Crne Gore

Forenzičari u stanu u kojem je nađen ulaz u tunel

Autor

Radmila Grbić

13/09/2023

Podijeli vijest:

Više komada oružja, za koje se sumnja da je korišćeno za izvršenje krivičnih djela, nestalo je iz depoa Višeg suda u Podgorici, u kojem je juče, jedan sat nakon ponoći, otkriven otvor tunela koji vodi do privatnog stana u zgradi prekoputa te sudske institucije u Njegoševoj ulici, u samom centru Podgorice.


To su danas nezvanično rekli Libertasu upućeni u istragu, koju, treći dan zaredom, sprovode podgoričko tužilaštvo i policija.


"Utvrđujemo iz kojeg predmeta ili više njih je ukradeno oružje“, kazali su sagovornici Libertasa.


Otvor tunela u depou suda Foto: Vlada Crne Gore


Tu informaciju nije želio ni da demantuje, ni da potvrdi, predsjednik Višeg suda u Podgorici, Boris Savić.


"Dok se ne završi istraga, ne želim da iznosim bilo koji podatak“, rekao je sudija Savić Libertasu.


Istog stava bio je i juče, na vanrednoj konferenciji za novinare, kada je saopštio da je u depou suda, tokom popisa predmeta kojem se pristupilo zbog sumnje da je taj magacin obijen, otkriven otvor od tunela.


“U cilju istrage, ne možemo otkriti kuda vodi taj tunel, ali pretpostavljamo da je nekom bio cilj da lako pristupi sudu i, možda, sobi za zadržavanje pritvorenika, koja se nalazi u blizini depoa”, rekao je juče Savić.


Nedugo potom, ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić, otkrio je novinarima da tunel vodi do privatnog stana u jednoj od obližnjih zgrada.


Najavio je i da se već danas mogu očekivati imena "nekih lica koji su u ovo bili uključeni".


Do sada još nijesu otkrivena.


Nastavljena istraga Foto: Libertaspress/Savo Prelević


Ni dva dana otkad je Libertas poslao pitanja u vezi sa prvobitnom sumnjom da je obijen depo Višeg suda u Podgorici, vršilac dužnosti direktora Uprave policije, Nikola Terzić, nije poslao odgovore.


Iz te bezbjednosne službe niko se nije zvanično oglašavao povodom dešavanja u Višem sudu.


Foto: Vlada Crne Gore


"Krađa dokaznog materijala iz sudskog depoa, bjekstvo ili ubistvo nekog od pritvorenika prilikom njegovog boravka u Višem sudu u Podgorici, neki su od mogućih motiva prokopavanja podzemnog tunela", nezvanično su juče kazali Libertasu upućeni u istragu.


Tunel je sasvim slučajno, rečeno je juče, otkriven tokom popisa materijala u depou, u kojem se čuva dokazni materijal - spisi, oružje, droga, eksploziv...


Jedna od zaposlenih u sudu požalila se koleginici na pauzi tokom popisa da "klima jako bije u prostoriji". Potom su otkrile da je promaja "izbila" iz otvora tunela iza polica sa dokaznim materijalom.Kovač: Biće informacija - sjutra veče


Na pitanje Libertasa da li će se obratiti novinarima nakon sjednice Biroa za operativnu koordinaciju organa bezbjednosnog sektora, koja je zakazana za danas, ministar pravde, Marko Kovač, odgovorio je da će informacije iznijeti u jednoj TV emisiji sjutra veče.


Potom je najavio da će, ipak, objaviti saopštenje nakon sjednice, kojom predsjedava.


Delegacija Vlade danas ispred suda Foto: Libertaspress/Savo Prelević


Ministar Kovač danas je sa delegacijom Vlade u tehničkom mandatu, na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem, obišao Viši sud."Moj stav je da je neko iz Višeg suda suda morao biti uključen u ove aktivnosti, jer se početak kopanja tunela poklapa sa početkom renoviranja zgrade suda", kazao je Abazović.


Tražiće, naveo je on, odgovornost predstavnika te institucije.

viši sud

depo

oružje

istraga

boris savić

marko kovač

filip adžić

Dritan Abazović

Izdvojeno

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.
Ambasada

Tel: + 382 20 336 633

Mob.tel: + 382 68 744 025

[email protected]

Bulevar Džordža Vašingtona 78, Podgorica,Montenegro

Rubrike
Impresum
Olivera LAKIĆ

[email protected]

Savo PRELEVIĆ

[email protected]

Radmila GRBIĆ

[email protected]

Aleksandar MATIĆ

[email protected]

Pravila korišćenja

Terms and Conditions

Privacy policy

GDPR

Copyright © 2023 Libertas Press. | All rights reserved. | Made by Oykos Development