ODT REAGOVALO NAKON KRIVIČNE PRIJAVE CENTRA ZA MONITORING I ISTRAŽIVANJE

Tužilaštvo formiralo predmet povodom prijetnji CeMI-ju

U saradnji sa policijom, utvrđeno je da je prijeteći mejl upućen iz Srbije, saopštio je danas Libertasu rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Duško Milanović

Foto: PR centar

Autor

Radmila Grbić

25/03/2023

Podijeli vijest:

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom prijetnji smrću koje je Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) dobio putem mejla.


“U saradnji sa policijom, utvrđeno je da je prijeteći mejl upućen iz Srbije”, saopštio je danas Libertasu rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Duško Milanović.


Navodeći da intenzivno rade na utvrđivanju identiteta pošiljaoca tog mejla, Milanović je rekao da je postupajući tužilac djelo okvalifikovao kao ugrožavanje sigurnosti.


Centar za monitoring i istraživanje pozvao je juče tužilaštvo da hitno reaguje na prijetnje upućene toj organizaciji.


"Nakon primljenih prijetnji smrću putem zvaničnog mejla naše organizacije, podnijeli smo prijavu Upravi policije i priložili dokaze o prijetnjama. CeMI duže od 20 godina ulaže značajne napore u cilju demokratizacije i unapređenja društva, a prevashodno unapređenja integriteta izbornog procesa, u javnom interesu", naveli su u jučerašnjem saopštenju, koje je prenio PR centar.


Iz CeMI-ja su upozorili na potencijalne posljedice “rastuće polarizacije crnogorskog društva i naglašenu negativnu retoriku”.


"Vjerujemo da je i ovo samo jedna od posljedica takvog ponašanja. Posvećeno ćemo nastaviti sa pripremnim aktivnostima za drugi krug predsjedničkih izbora, a nadležne institucije pozivamo da nam pruže potrebnu zaštitu", piše u saopštenju.

Centar za monitoring i istraživanje

CeMI

Duško Milanović

odt

Uprava policije

Prijetnje

Izdvojeno

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.
Ambasada

Tel: + 382 20 336 633

Mob.tel: + 382 68 744 025

[email protected]

Bulevar Džordža Vašingtona 78, Podgorica,Montenegro

Rubrike
Impresum
Olivera LAKIĆ

[email protected]

Savo PRELEVIĆ

[email protected]

Radmila GRBIĆ

[email protected]

Aleksandar MATIĆ

[email protected]

Pravila korišćenja

Terms and Conditions

Privacy policy

GDPR

Copyright © 2023 Libertas Press. | All rights reserved. | Made by Oykos Development