Libertas logo

ODT REAGOVALO NAKON KRIVIČNE PRIJAVE CENTRA ZA MONITORING I ISTRAŽIVANJE

Tužilaštvo formiralo predmet povodom prijetnji CeMI-ju

News main

FOTO: PR centar

Autor

Radmila Grbić

25/03/2023

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom prijetnji smrću koje je Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) dobio putem mejla.


“U saradnji sa policijom, utvrđeno je da je prijeteći mejl upućen iz Srbije”, saopštio je danas Libertasu rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Duško Milanović.


Navodeći da intenzivno rade na utvrđivanju identiteta pošiljaoca tog mejla, Milanović je rekao da je postupajući tužilac djelo okvalifikovao kao ugrožavanje sigurnosti.


Centar za monitoring i istraživanje pozvao je juče tužilaštvo da hitno reaguje na prijetnje upućene toj organizaciji.


"Nakon primljenih prijetnji smrću putem zvaničnog mejla naše organizacije, podnijeli smo prijavu Upravi policije i priložili dokaze o prijetnjama. CeMI duže od 20 godina ulaže značajne napore u cilju demokratizacije i unapređenja društva, a prevashodno unapređenja integriteta izbornog procesa, u javnom interesu", naveli su u jučerašnjem saopštenju, koje je prenio PR centar.


Iz CeMI-ja su upozorili na potencijalne posljedice “rastuće polarizacije crnogorskog društva i naglašenu negativnu retoriku”.


"Vjerujemo da je i ovo samo jedna od posljedica takvog ponašanja. Posvećeno ćemo nastaviti sa pripremnim aktivnostima za drugi krug predsjedničkih izbora, a nadležne institucije pozivamo da nam pruže potrebnu zaštitu", piše u saopštenju.

Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Rožajac osumnjičen da je silovao i zlostavljao suprugu

17/05/2024

Vijesti
Card banner

Peti put odgođena kontrola optužnice za dvostruko ubistvo u Spužu (VIDEO+FOTO)

17/05/2024

Vijesti
Card banner

Osmisliti strategiju za smanjenje zaostalih predmeta u SDT-u

16/05/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo