DIREKTOR UPRAVE POLICIJE O HAPŠENJU POMOĆNIKA

Brđanin: Neću podnijeti ostavku

Foto: Libertaspress/Savo Prelević

Brđanin

Autor

RTCG

23/03/2023

Podijeli vijest:

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin nije saslušan, niti smatra da treba da podnese ostavku zbog hapšenja njegovog pomoćnika Dejana Kneževića, sapštili su Javnom servisu iz Uprave policije.


Vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala, Dejan Knežević, sinoć je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije.


“Radi zaštite interesa postupka ne može se govoriti o konkretnim mjerama i radnjama koje policija preduzima po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, kao ni o radnjama tog tužilaštva uključujući i pripadnike Uprave policije”, saopštili su iz Uprave policije.


Podsjećaju i da je SDT u svom saopštenju pozvao sve subjekte i javnost da se pridržavaju pretpostavke nevinosti.


“Direktor Uprave policije nije saslušan u okviru navedenog predmeta, niti smatra da ima direktne ili indirektne odgovornosti zbog hapšenja v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala, a samim tim ni razloga da podnese ostavku na funkciju direktora Uprave policije”, poručuju iz policije.


Navode da je upravo u mandatu ovog rukovodstva policije došlo do, između ostalog, najvećih zapljena narkotika na području Crne Gore i hapšenja istaknutih članova kriminalnih klanova, i to u saradnji sa međunarodnim partnerima, SDT-om i drugim nadležnim organima, a što je, kažu, pozitivno istaknuto i u relevantnim međunarodnim izvještajima.


“Te akcije su sprovedene profesionalno i direktor Uprave policije nema za sada dokaza da je tokom tog perioda došlo do zlupotreba ovlašćenja unutar rukovodstva Uprave policije”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

zoran brđanin

Dejan Knežević

Uprava policije

Izdvojeno

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.
Ambasada

Tel: + 382 20 336 633

Mob.tel: + 382 68 744 025

[email protected]

Bulevar Džordža Vašingtona 78, Podgorica,Montenegro

Rubrike
Impresum
Olivera LAKIĆ

[email protected]

Savo PRELEVIĆ

[email protected]

Radmila GRBIĆ

[email protected]

Aleksandar MATIĆ

[email protected]

Pravila korišćenja

Terms and Conditions

Privacy policy

GDPR

Copyright © 2023 Libertas Press. | All rights reserved. | Made by Oykos Development