Libertas logo

DIREKTOR UPRAVE POLICIJE O HAPŠENJU POMOĆNIKA

Brđanin: Neću podnijeti ostavku

News main

FOTO: Libertaspress/Savo Prelević

Brđanin

Autor

RTCG

23/03/2023

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin nije saslušan, niti smatra da treba da podnese ostavku zbog hapšenja njegovog pomoćnika Dejana Kneževića, sapštili su Javnom servisu iz Uprave policije.


Vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala, Dejan Knežević, sinoć je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije.


“Radi zaštite interesa postupka ne može se govoriti o konkretnim mjerama i radnjama koje policija preduzima po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, kao ni o radnjama tog tužilaštva uključujući i pripadnike Uprave policije”, saopštili su iz Uprave policije.


Podsjećaju i da je SDT u svom saopštenju pozvao sve subjekte i javnost da se pridržavaju pretpostavke nevinosti.


“Direktor Uprave policije nije saslušan u okviru navedenog predmeta, niti smatra da ima direktne ili indirektne odgovornosti zbog hapšenja v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala, a samim tim ni razloga da podnese ostavku na funkciju direktora Uprave policije”, poručuju iz policije.


Navode da je upravo u mandatu ovog rukovodstva policije došlo do, između ostalog, najvećih zapljena narkotika na području Crne Gore i hapšenja istaknutih članova kriminalnih klanova, i to u saradnji sa međunarodnim partnerima, SDT-om i drugim nadležnim organima, a što je, kažu, pozitivno istaknuto i u relevantnim međunarodnim izvještajima.


“Te akcije su sprovedene profesionalno i direktor Uprave policije nema za sada dokaza da je tokom tog perioda došlo do zlupotreba ovlašćenja unutar rukovodstva Uprave policije”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Rožajac osumnjičen da je silovao i zlostavljao suprugu

17/05/2024

Vijesti
Card banner

Peti put odgođena kontrola optužnice za dvostruko ubistvo u Spužu (VIDEO+FOTO)

17/05/2024

Vijesti
Card banner

Osmisliti strategiju za smanjenje zaostalih predmeta u SDT-u

16/05/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo