ZAVRŠENA ISTRAGA POVODOM ŠVERCA DROGE

Tužilaštvo Srbije podiglo optužnicu protiv Ljuba Milovića i još devetoro ljudi

Foto: pixabay.com

Autor

Libertas Press

22/03/2023

Podijeli vijest:

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je optužnicu protiv devetočlane grupe, među kojima su pripadnici MUP-a i BIA, kojoj se na teret stavlja krijumčarenje velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske Unije.


“Optužnicom, koja još nije pravosnažna, kao vođa ove grupe tereti se crnogorski policajac Ljubo Milović”, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

 


Pored Milovića, objavili su danas srbijanski mediji, optuženi su i radnica BIA Dušica Jovanović, njen suprug Danijel Jovanović, vlasnik firme “Blumen market” Aleksandar Milojević, Strahinja Kutlešić, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović.

 

Grupa se, pišu srbijanski mediji, sumnjiči da je od 2019. godine do 2. avgusta prošle godine učestvovala u transportu kokaina prekookeanskim brodovima iz Ekvadora u Roterdam, odakle su ga prenosili u zemlje Evropske Unije, a sumnja se da su drogu prodavali u Holandiji.

 

“Sumnja se da je grupa iz Srbije u Crnu Goru transportovala veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a dio novca ulagala u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije. Milojeviću se optužnicom na teret stavlja da je po Milovićevim nalozima pripadnicima grupe dao na korišćenje kamione svog preduzeća, kako bi novac iz Holandije prevozili u Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku”, objavljeno je u srbijanskim medijima.

 

Kutlešić je, navode, optužen da je ostalim pripadnicima prenosio Milovićeve naloge, a dio novca od prodaje narkotika je, sumnja se, zadržao za sebe.

 

Tužilaštvo sumnja da su Jovanović i Kišić preuzimali novac koji je stigao iz Holandije, dok je Jovanović zajedno sa svojom suprugom Dušicom pakovao novac u vakuum kese nakon čega su ga zajedno prevozili u Crnu Goru.

Dio tog novca Jovanović je kao nagradu zadržavao za sebe.

 

Jovanović je, navodno, preko svoje supruge, pripadnice BIA, sumnja se, dobijao podatke o bezbjednosno interesantnim osobama međunarodnog organizovanog kriminala, pa je te informacije prenosio Miloviću.

 

Pamučina, vozač u Milojevićevoj firmi, navodno je angažovao Filipovića da u Holandiji preuzima novac i prevozi ga u Srbiju i Crnu Goru.

Optužena su još dvojica vozača pomenute firme Filipović i Krstović, koji se terete da su na mjestima utovara droge u Holandiji preuzimali novac, koji su kasnije prevozili u Srbiju ili u Crnu Goru kako bi ga predali Miloviću.

Šverc

Ljubo Milović

MUP

droga

srbija

tužilaštvo

bia

Izdvojeno

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.
Ambasada

Tel: + 382 20 336 633

Mob.tel: + 382 68 744 025

redakcija@libertaspress.me

Bulevar Džordža Vašingtona 78, Podgorica,Montenegro

Rubrike
Impresum
Olivera LAKIĆ

olivera.lakic@libertaspress.me

Savo PRELEVIĆ

savo.prelevic@libertaspress.me

Radmila GRBIĆ

rada.grbic@libertaspress.me

Vlasnička struktura i osnivači
Pravila korišćenja

Terms and Conditions

Privacy policy

GDPR

Copyright © 2023 Libertas Press. | All rights reserved. | Made by Oykos Development