AKCIJA PO NALOGU SPECIJALNOG TUŽILAŠTVA

Uhapšen Dejan Knežević

Foto: Libertaspress/Savo Prelević

Knežević

Autor

Libertas Press

22/03/2023

Podijeli vijest:

Pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala, Dejan Knežević, uhapšen je danas popodne zbog sumnje da je pripadnik kriminalne organizacije, rečeno je Libertasu u Upravi policije.

 

“U nastavku akcije koju Specijalno policijsko odjeljenje

preduzima po nalogu i zajedno sa Specijalnim državnim tužilaštvom, a na osnovu višemjesečnog planiranog i koordinisanog djelovanja SDT-a, SPO i Europola, danas je uhapšen vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala D.K. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela”, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.


Specijalno državno tužilaštvo će, naveo je on, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost.


"Posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica, dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi", saopštio je Radonjić.
UP: Policija sarađuje i postupa po nalogu SDT-a


"Danas je lišen slobode vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Dejan Knežević. Imajući u vidu fazu postupka, odnosno zakonska ograničenja, ne može se saopštiti više detalja. Policija sarađuje i postupa po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u ovom slučaju", navodi se u saopštenju Uprave policije. 


 

SDT

hapšenje

Europol

Dejan Knežević

Izdvojeno

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.
Ambasada

Tel: + 382 20 336 633

Mob.tel: + 382 68 744 025

[email protected]

Bulevar Džordža Vašingtona 78, Podgorica,Montenegro

Rubrike
Impresum
Olivera LAKIĆ

[email protected]

Savo PRELEVIĆ

[email protected]

Radmila GRBIĆ

[email protected]

Pravila korišćenja

Terms and Conditions

Privacy policy

GDPR

Copyright © 2023 Libertas Press. | All rights reserved. | Made by Oykos Development