Libertas logo

FORMIRANA RADNA GRUPA ZA PLANIRANJE GRADNJE PALATE PRAVDE

Sudove sele na Stari aerodrom

News main

FOTO:

Autor

Aleksandar Matić

14/03/2023

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Ministarstvo pravde danas je formirano radnu grupu koja će obezbijediti sve uslove za izgradnju palate pravde u podgoričkom naselju Stari aerodrom u kojoj će, naveli su iz Vlade, biti smješteni Osnovni, Viši, Privredni i Upravni sud.


Palata pravde, saopšteno je danas, raspolagaće sa dva objekta koji će ukupno u osnovi imati 2.000 kvadratnih metara sa ukupnom površinom od 15.400 kvadrata.


"Ovo je, prvi konkretan korak u realizaciji dugogodišnje ideje rješavanja prostornih kapaciteta pravosudnih organa. Radna grupa će biti zadužena i za komunikaciju sa svim međunarodnim i državnim institucijama koje su ključne za realizaciju ovog projekta. U saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, dogovoreno je da se, kroz tekuće izmjene Prostorno urbanističkog plana Podgorice, izmijene parametri u skladu sa zaključkom Vlade iz decembra 2022. godine“, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Rožajac osumnjičen da je silovao i zlostavljao suprugu

17/05/2024

Vijesti
Card banner

Peti put odgođena kontrola optužnice za dvostruko ubistvo u Spužu (VIDEO+FOTO)

17/05/2024

Vijesti
Card banner

Osmisliti strategiju za smanjenje zaostalih predmeta u SDT-u

16/05/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo