OSIM "VASILIJA", PUTNIKE I VOZILA PREKO ZALIVA PREVOZIĆE I NOVO PLOVILO "30. AVGUST"

Za dva dana počinje naplata trajektnog prevoza

Na pitanje Libertasa da li smatra da je 30. avgust, koji asocira na datum parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2020. godine kada je došlo do pada DPS vlasti, prikladan u, ionako, uzavreloj političkoj atmosferi, Blažo Rađenović iz Morskog dobra je odgovorio da im je bitnija suština od bilo kojeg naziva. A, suština je, kaže, da građani imaju dobar servis

Foto: Libertas Press

Biće uvedene i mjesečne karte

Autor

Radmila Grbić

07/03/2023

Podijeli vijest:

Trajektni prevoz na liniji Kamenari-Lepetane, pored "Vasilija", od četvrtka ili petka obavljaće i novi trajekt "30. avgust". Tada će početi i naplata karata na oba trajekta, rekao je danas Libertasu Blažo Rađenović, predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra, koje je, odlukom Vlade, 18. februara, preuzelo posao prevoza putnika i vozila preko Bokokotorskog zaliva.


Novi trajekt Morskog dobra, naveo je Rađenović, kupili su od hrvatske firme za 569 hiljada eura.


"Na njemu ima mjesta za 60 vozila, uključujući i kamione i autobuse. Cijenu karata još nijesmo potvrdili, ali plan je da ona za mala vozila iznosi 4 - 4,50 eura van sezone, a da tokom ljeta bude pet eura. Planiramo i mjesečne karte za sve građane Crne Gore, koji često koriste trajektni prevoz. One bi trebalo da koštaju između 80 i 100 eura", rekao je Rađenović.


Na pitanje Libertasa da li smatra da je 30. avgust, koji asocira na datum parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2020. godine kada je došlo do pada DPS vlasti, prikladan u, ionako, uzavreloj političkoj atmosferi, Rađenović je odgovorio:


"Nama je suština bitnija od bilo kojeg naziva. A, suština je da građani imaju dobar servis, kakav ćemo i omogućiti. Neće se više dešavati da vatrogasna i vozila Hitne pomoći ne mogu trajektom preko zaliva jer nemaju novac za kartu".


Rađenović je odbacio navode da novi trajekt nije pogodan za pristajanje u Kamenarima i Lepetanima.


"S njim je sve kako treba", rekao je on.

trajekt

30. avgust

trajekt vasilije

morsko dobro

kamenari

lepetane

blažo rađenović

Izdvojeno

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.
Ambasada

Tel: + 382 20 336 633

Mob.tel: + 382 68 744 025

redakcija@libertaspress.me

Bulevar Džordža Vašingtona 78, Podgorica,Montenegro

Rubrike
Impresum
Olivera LAKIĆ

olivera.lakic@libertaspress.me

Savo PRELEVIĆ

savo.prelevic@libertaspress.me

Radmila GRBIĆ

rada.grbic@libertaspress.me

Vlasnička struktura i osnivači
Pravila korišćenja

Terms and Conditions

Privacy policy

GDPR

Copyright © 2023 Libertas Press. | All rights reserved. | Made by Oykos Development