OZVANIČEN POČETAK INVESTICIJE VRIJEDNE 13,8 MILIONA EURA

Zatvor u Spužu dobija i specijalnu bolnicu

Foto: Vlada Crne Gore

Sa današnje svečanosti

Autor

Libertas Press

07/03/2023

Podijeli vijest:

Premijer u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, i ministar pravde, Marko Kovač, ozvaničili su danas početak gradnje četiri objekta u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu (UIKS) - specijalne zdravstvene ustanove, prijavnice, otvorenog zatvora i multifunkcionalnog objekta.

 

Ti radovi, čija je vrijednost oko 13,8 miliona eura, trebalo bi da budu završeni za 24 mjeseca.  

 

"Pored izgradnje otvorenog zatvora i multifunkcionalnog objekta, kojim će se omogućiti unapređenje standarda u pogledu obuke zaposlenih, obrazovanja i obuke zatvorenika, mogućnosti organizovanja kulturnih programa i vjerskih aktivnosti za pripadnike svih vjeroispovijesti, izgradnjom nove prijavnice u znatnoj mjeri će biti unaprijeđena efikasnost rada, kao i sistem bezbjednosti u UIKS-u“, saopšteno je iz Vlade.

 

Poseban značaj, naveli su iz Vlade, "predstavlja izgradnja specijalne zdravstvene ustanove u kojoj je predviđen boravak osoba kojima su izrečene mjere bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, kao i mjere bezbjednosti obaveznog liječenja narkomana i alkoholičara“.

 

"U njoj će biti i osobe koje se nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, a čiji tretman, usljed akutne duševne bolesti ili drugih zdravstvenih problema, zahtijeva bolničko liječenje koje prevazilazi liječenje u ambulantama drugih organizacionih jedinica UIKS-a. Izgradnjom ovog objekta, na sveobuhvatan način i dugoročno, rješava se pitanje obezbjeđivanja adekvatne zdravstvene zaštite u sistemu izvršenja krivičnih sankcija“, naveli su iz Vlade.

 

Projekat se realizuje novcem Evropske Unije kroz IPA fondove i iz kapitalnog budžeta Crne Gore. 

Dritan Abazović

marko kovač

uiks

Izdvojeno

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.
Ambasada

Tel: + 382 20 336 633

Mob.tel: + 382 68 744 025

[email protected]

Bulevar Džordža Vašingtona 78, Podgorica,Montenegro

Rubrike
Impresum
Olivera LAKIĆ

[email protected]

Savo PRELEVIĆ

[email protected]

Radmila GRBIĆ

[email protected]

Pravila korišćenja

Terms and Conditions

Privacy policy

GDPR

Copyright © 2023 Libertas Press. | All rights reserved. | Made by Oykos Development