Libertas logo

EUROPOL PODRŽAO JOŠ JEDNU MEĐUNARODNU AKCIJU

Uhapšeno 13 osumnjičenih za šverc droge i pranje novca (VIDEO)

News main

FOTO: Europol

Autor

Libertas Press

02/07/2024

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Trinaest osoba uhapšeno je danas zbog sumnje da su povezani sa organizovanim kriminalom u Italiji, saopštio je Europol, koji je podržao akciju, sprovedenu širom Evrope, a koju su predvodili italijanski karabinjeri.


 

Policija je, u sklopu istrage zbog sumnje u trgovinu velikih količina droge i pranje novca, izvršila raciju u 13 nekretnina u Italiji, Španiji, Njemačkoj, Belgiji i Ukrajini.

 

“Sedam osumnjičenih uhapšeno je u Italiji, tri u Španiji i po jedan u Belgiji, Njemačkoj i Ukrajini”, naveli su danas iz Europola, koji je sa Eurodžastom koordinirao akcijom.

 

Jedan od uhapšenih je označen kao glavna meta. Njegovo hapšenje, saopšteno je danas, uslijedilo je nakon što je nekoliko mjeseci uspijevao da bježi policiji.

 

“On je lociran zahvaljujući saradnji Europola i italijanskih i ukrajinskih vlasti”, piše u saopštenju.

 

Kriminalnu mrežu činili su, naveli su iz Europola, pojedinci više nacionalnosti, uključujući Italijane, Špance, Argentince i Kolumbijce.

 

“Koji su zajedno radili na izvršenju krivičnih djela. Istraga je otkrila kako je ova italijanska kriminalna mreža koristila kamione za krijumčarenje velikih količina hašiša iz Španije u Italiju", saopšteno je iz Europola.

Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Katnić i Lazović u Spužu još tri mjeseca

12/07/2024

Vijesti
Card banner

Sud obustavio postupak protiv Brđanina jer je skupštinski odbor zakasnio sa zahtjevom

12/07/2024

Vijesti
Card banner

Mašović osumnjičen da je oštetio budžet Andrijevice za 36.000 eura

12/07/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo