Libertas logo

JOŠ JEDAN OSUMNJIČENI ZA OBIJANJE SUDSKOG DEPOA NA SLOBODI

Erić pušten iz pritvora, u tunelu nema njegovog DNK

News main

FOTO: Libertas Press/Savo Prelević

Erić

Autor

Radmila Grbić

10/06/2024

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Lozničaninu Vladimiru Eriću, koji je osumnjičen da je učestvovao u kopanju tunela i obijanju depoa Višeg suda u Podgorici, u septembru prošle godine, danas je, odlukom Osnovnog suda, ukinut pritvor.


Iz Osnovnog suda u Podgorici saopšteno je da je vještačenjem utvrđeno da Erićevih DNK tragova nema na licu mjesta.   


"U toku istrage od Forenzičkog centra Uprave policije sačinjeni su izvještaji o DNK vještačenju od 15. maja 2024. godine u kojima se navodi da rezultati DNK analize ne podržavaju hipotezu da je okrivljeni V.E. jedan od donora biološkog materijala na tragovima iz kojih je dobijen DNK profil pogodan za interpretaciju u izvještaju o DNK vještačenju", pojasnili su danas iz suda. Dovedena je u pitanje osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivična djela stavljena mu na teret", naveli su danas iz suda.


Da je Erić napustio spuški pritvor, Libertasu je potvrdio i njegov branilac, advokat Stefan Jovanović.


"On je u Crnoj Gori, na raspolaganju je nadležnim organima. Ne znam da li će se tužilaštvo žaliti na odluku o ukidanju pritvora mog branjenika. A i ako do toga dođe, vjerujem da drugostepeni sud, koji bude odlučivao o toj žalbi, neće podleći pritiscima jer je svima poznato da ovaj predmet od početka prati politički pritisak", rekao je advokat Jovanović.

 

Erić je u pritvoru bio od 20. marta , kada ga je Švedska, u kojoj je uhapšen, izručila Crnoj Gori. Tada je negirao krivična djela za koja je osumnjičen.


Crnogorska policija je, tokom dosadašnje istrage, uhapsila pet osoba, koje sumnjiči da su povezane sa obijanjem sudskog depoa - Katarinu BaćovićMarijana VuljajaNikolu MilačićaIvicu Piperovića i Predraga Mirotića.

Svi su, u međuvremenu, pušteni iz pritvora da se brane sa slobode.


Ni nalogodavac, ni motiv obijanja sudskog depoa, još nijesu utvrđeni. 

 

 

Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Iz Dubaija i Turske komandovali švercerima kokaina (FOTO+VIDEO)

13/06/2024

Vijesti
Card banner

Ukinuta presuda, Lidiji Mitrović ponovo da se sudi

12/06/2024

Vijesti
Card banner

Medenica: Svi su znali, a samo sam ja na optuženičkoj klupi

12/06/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo