Libertas logo

ODRŽANA KONTROLA OPTUŽNICE PROTIV BIVŠEG DIREKTORA POLICIJE

Stojanović ćutao pred sudom, za 15 dana odluka da li će mu biti suđeno

News main

FOTO: Libertas Press/Savo Prelević

Stojanović uoči današnjeg ročišta

Autor

Radmila Grbić

14/05/2024

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Nemam ništa da dodam. Pridružujem se stavu svog advokata, bilo je sve što je nekadašnji direktor policije, Slavko Stojanović, danas izjavio pred Vijećem suda, na čelu sa sudijom Borisom Savićem, koje treba da odluči hoće li suditi bivšem šefu bezbjednosne službe ili će odbaciti optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva, koje ga sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.


Prethodno je Stojanovićev branilac, advokat Miroslav Adžić, rekao da ostavlja sudu na ocjenu optužnicu protiv njegovog branjenika.


Nakon njihovog, ali i kratkog izlaganja državnog tužioca Jovana Vukotića, koji je zatražio da sud potvrdi optužnicu protiv bivšeg šefa policije, sudija Savić je okončao ročište, koje je trajalo ukupno nekoliko minuta, najavivši da će odluku donijeti u roku od 15 dana. 


Stojanović Foto: Libertas Press/Savo Prelević


Specijalno tužilaštvo je , 28. marta, podiglo optužnicu protiv Stojanovića zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.


"Iz dokaza prikupljenih u izviđaju i istrazi proizlazi osnovana sumnja da je okrivljeni, 31. marta 2018. godine, u Podgorici, kao službeno lice i javni funkcioner, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, pribavio drugom imovinsku korist i drugom nanio štetu, a vrijednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od trideset hiljada eura", saopštio je tada specijalni tužilac Vukas Radonjić, ujedno i portparol tužilaštva.


Stojanović je, sumnjaju u SDT-u, nakon što je saznao da je u Podgorici zaustavljen kamion njegovog prijatelja sa cigaretama bez potrebne dokumentacije i u namjeri da spriječi da policija prikuplja obavještenja od vozača kamiona, privremeno od njega oduzme kamion i cigarete i podnese krivičnu prijavu državnom tužiocu, izdao naređenje da policija vozača pusti da kamionom sa cigaretama nastavi kretanje.


"Pa je tako svom prijatelju i vozaču kamiona pribavio imovinsku korist u visini vrijednosti cigareta, u iznosu od 126.000 eura, a budžetu Crne Gore nanio štetu u visini neplaćenih dažbina od 112.504 eura, jer su cigarete morale biti oduzete", saopštio je tužilac Radonjić.


Tužilac Radonjić Foto: Libertas Press/Savo Prelević


Iz prikupljenih dokaza, naveo je on, proizlazi osnovana sumnja i da je Stojanović, u novembru prošle godine, bez odgovarajuće isprave o oružju, u porodičnoj kući, u Podgorici, držao pištolj, koji je policija pronašla pretresanjem.


"Okrivljeni je u odbrani u bitnom priznao krivična djela za koja je optužen. Konačno, u optužnici je predloženo i da se okrivljenom izrekne mjera bezbjednosti oduzimanje predmeta krivičnog djela, ali i produži mjera nadzora zabrana napuštanja stana, u cilju obezbjeđenja njegovog prisustva u postupku, koja mu je izrečena nakon što je pušten iz pritvora", saopštio je tužilac Radonjić.


Bivši direktor Uprave policije, Slavko Stojanović, uhapšen je 18. novembra prošle godine, a nakon skoro mjesec i po pušten iz pritvora na prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva.

Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Rožajac osumnjičen da je silovao i zlostavljao suprugu

17/05/2024

Vijesti
Card banner

Peti put odgođena kontrola optužnice za dvostruko ubistvo u Spužu (VIDEO+FOTO)

17/05/2024

Vijesti
Card banner

Osmisliti strategiju za smanjenje zaostalih predmeta u SDT-u

16/05/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo