Libertas logo

LGBT FORUM PROGRES PODNIO 83 PRIJAVE POLICIJI

Govor mržnje je prvi korak nasilja

News main

FOTO: pixabay.com

Autor

Libertas Press

13/05/2024

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Organizacija "LGBT Forum Progres" podnijela je Upravi policije 83 prijave zbog govora mržnje upućenog LGBTI osobama u javnom onlajn prostoru.


"Ove prijave su odgovor na porast negativnih komentara koji se šire na društvenim mrežama, a koji se postavljaju ispod vijesti koje se tiču LGBTI tematike, javnih događaja LGBTI zajednice ili javnih istupa LGBTI osoba", saopštili su danas iz te organizacije.


Tokom protekle decenije aktivnog rada na monitoringu javnog prostora, navode, podnijeli su više hiljada prijava Upravi policije.


"Čime je postignut kontinuitet ukazivanja na govor mržnje kao negativan fenomen, koji je i dalje sveprisutan u Crnoj Gori. Upravo kontinuirani proces prijavljivanja govora mržnje, koji je upućen LGBTI zajednici, igra ključnu ulogu u borbi protiv diskriminacije i stvaranju sigurnog okruženja za sve LGBTI osobe u Crnoj Gori.  Imajući u vidu i činjenicu da govor mržnje često predstavlja prvi korak ka daljem ugrožavanju fizičke bezbjednosti i nasilju nad LGBTI osobama, ovaj proces je i dalje od izuzetne važnosti, kako za integritet LGBTI zajednice, tako i za razvoj društva u cjelini", piše u saopštenju "LGBT Forum Progresa".

Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Katnić i Lazović u Spužu još tri mjeseca

12/07/2024

Vijesti
Card banner

Sud obustavio postupak protiv Brđanina jer je skupštinski odbor zakasnio sa zahtjevom

12/07/2024

Vijesti
Card banner

Mašović osumnjičen da je oštetio budžet Andrijevice za 36.000 eura

12/07/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo