ODLUKA SUDSKOG SAVJETA NAKON DVODNEVNE SJEDNICE

Raičković i Milanović nove sudije Apelacionog suda

Foto: Libertas Press/Savo Prelević

Autor

Libertas Press

29/03/2024

Podijeli vijest:

Dosadašnja sutkinja Privrednog suda Crne Gore, Dijana Raičković, i dosadašnja specijalna tužiteljka, Zorica Milanović, izabrane su za za sudije Apelacionog suda Crne Gore, odlučio je danas Sudski savjet.


Osim njih, savjet je intervjuisao i ostale kandidate, koji su se prijavili na javne oglase od 11. septembra 2023. i 12. februara ove godine - sudiju Višeg suda u Podgorici Vojislavku Vuković-Goločevac, sudiju Osnovnog suda u Ulcinju Gazmenda Kalbrezija, sudiju Višeg suda u Podgorici Predraga Krstonijevića, sudiju Višeg suda u Bijelom Polju Dragana Mrdaka i predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića.


"Na današnjoj sjednici donijeta je odluka da se ponovo raspiše osmi javni oglas za izbor predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore. Ujedno Sudski savjet apeluje na sudije Vrhovnog suda da prilikom izjašnjavanja i glasanja na Opštoj sjednici odgovorno utvrde prijedlog kandidata i omoguće savjetu da izabere predsjednika Vrhovnog suda, kako bi konačno Crna Gora ispunila jedno od ključnih privremenih mjerila u pregovaračkom poglavlju 23", piše u saopštenju Sudskog savjeta, nakon dvodnevne sjednice.

Apelacioni sud

Sudski savjet

Sjednica

izbori

Vrhovni sud Crne Gore

Izdvojeno

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.
Ambasada

Tel: + 382 20 336 633

Mob.tel: + 382 68 744 025

redakcija@libertaspress.me

Bulevar Džordža Vašingtona 78, Podgorica,Montenegro

Rubrike
Impresum
Olivera LAKIĆ

olivera.lakic@libertaspress.me

Savo PRELEVIĆ

savo.prelevic@libertaspress.me

Radmila GRBIĆ

rada.grbic@libertaspress.me

Vlasnička struktura i osnivači
Pravila korišćenja

Terms and Conditions

Privacy policy

GDPR

Copyright © 2023 Libertas Press. | All rights reserved. | Made by Oykos Development