Libertas logo

SDT ZAVRŠILO ISTRAGU U PREDMETU PROTIV BIVŠEG ŠEFA POLICIJE

Podignuta optužnica protiv Slavka Stojanovića

News main

FOTO: Libertas Press/Savo Prelević

Stojanović

Autor

Radmila Grbić

28/03/2024

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv bivšeg direktora Uprave policije Crne Gore, Slavka Stojanovića, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.


"Iz dokaza prikupljenih u izviđaju i istrazi proizlazi osnovana sumnja da je okrivljeni, 31. marta 2018. godine, u Podgorici, kao službeno lice i javni funkcioner, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, pribavio drugom imovinsku korist i drugom nanio štetu, a vrijednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od trideset hiljada eura", saopštio je danas državni tužilac Vukas Radonjić, ujedno i portparol tužilaštva.


Stojanović je, sumnjaju u SDT-u, u svojstvu direktora Uprave policije, nakon što je saznao da je u Podgorici zaustavljen kamion njegovog prijatelja sa cigaretama bez potrebne dokumentacije i u namjeri da spriječi da policija prikuplja obavještenja od vozača kamiona, privremeno od njega oduzme kamion i cigarete, kako bi se obezbijedili predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz i podnese krivičnu prijavu državnom tužiocu, izdao naređenje da policija vozača pusti da kamionom sa cigaretama nastavi kretanje.


"Pa je tako svom prijatelju i vozaču kamiona pribavio imovinsku korist u visini vrijednosti cigareta, u iznosu od 126.000 eura, a budžetu Crne Gore nanio štetu u visini neplaćenih dažbina od 112.504 eura, jer su cigarete morale biti oduzete", saopštio je tužilac Radonjić.


Iz prikupljenih dokaza, naveo je on, proizlazi osnovana sumnja i da je Stojanović, u novembru prošle godine, bez odgovarajuće isprave o oružju, u porodičnoj kući, u Podgorici, držao pištolj, koji je policija pronašla pretresanjem.


"Okrivljeni je u odbrani u bitnom priznao krivična djela za koja je optužen. Konačno, u optužnici je predloženo i da se okrivljenom izrekne mjera bezbjednosti oduzimanje predmeta krivičnog djela, ali i produži mjera nadzora zabrana napuštanja stana, u cilju obezbjeđenja njegovog prisustva u postupku, koja mu je izrečena nakon što je pušten iz pritvora", saopštio je tužilac Radonjić.


Bivši direktor Uprave policije, Slavko Stojanović, uhapšen je 18. novembra prošle godine, a nakon skoro mjesec i po pušten iz pritvora na prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva.

Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Katnić i Lazović u Spužu još tri mjeseca

12/07/2024

Vijesti
Card banner

Sud obustavio postupak protiv Brđanina jer je skupštinski odbor zakasnio sa zahtjevom

12/07/2024

Vijesti
Card banner

Mašović osumnjičen da je oštetio budžet Andrijevice za 36.000 eura

12/07/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo