ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENOM ZA VIŠE KRIVIČNIH DJELA

Krstović u Spužu do 30 dana

Foto: Libertas Press/Savo Prelević

Krstović

Autor

Radmila Grbić

28/03/2024

Podijeli vijest:

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana Podgoričaninu Igoru Krstoviću (38), navodnom pripadniku kriminalnog škaljarskog klana, koji je uhapšen prija dva dana zbog sumnje da je povezan sa švercom droge, pranjem novca i nedozvoljenim držanjem oružja.


To je danas Libertasu kazala portparolka Višeg suda, Marija Raković, navodeći da je Krstović sinoć saslušan.


Krstoviću, kojem se na teret stavlja i stvaranje kriminalne organizacije i izazivanje opšte opasnosti, rekla je Raković, pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela.


Policija je za Krstovićem tragala od novembra prošle godine, kada su, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapšeni njegovi sugrađani, Saša Anđušić i Boris Dobrović.


Dobroviću je, objavio je tada Libertas, na teret stavljeno članstvo u kriminalnoj organizaciji, dok se Anđušić, osim za pripadništvo kriminalnoj organizaciji, sumnjičio da je počinio i dva krivična djela pranje novca i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.


Policija je tada pretresala apartmanski dio kompleksa "Tre Canne" u Budvi, gdje je, navodno, tražila Krstovića.


On je, prema nezvaničnim informacijama, zet vlasnika firme "Fab Live", koja je gradila luksuzni kompleks u metropoli turizma, u kojem je, navodno, Krstović boravio tih mjeseci.


Libertas je tada, pozivajući se na nezvanične informacije, objavio da je policija, osim za Krstovićem, tragala i za jednim policajcem, koji je, navodno, saznao da mu se sprema hapšenje, nakon čega je pobjegao.

igor krstović

pritvor

viši sud

saša anđušić

boris dobrović

Izdvojeno

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.
Ambasada

Tel: + 382 20 336 633

Mob.tel: + 382 68 744 025

redakcija@libertaspress.me

Bulevar Džordža Vašingtona 78, Podgorica,Montenegro

Rubrike
Impresum
Olivera LAKIĆ

olivera.lakic@libertaspress.me

Savo PRELEVIĆ

savo.prelevic@libertaspress.me

Radmila GRBIĆ

rada.grbic@libertaspress.me

Vlasnička struktura i osnivači
Pravila korišćenja

Terms and Conditions

Privacy policy

GDPR

Copyright © 2023 Libertas Press. | All rights reserved. | Made by Oykos Development