ZAHTJEV GENERALNOG DIREKTORA RADIO-TELEVIZIJE CRNE GORE

Raonić traži da mu se smanji dodatak na platu

Foto: Savo Prelević

Raonić

Autor

Vijesti

27/03/2024

Podijeli vijest:

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore, Boris Raonić, tražio je od Savjeta te medijske kuće da mu smanje platu i to kroz smanjenje dodatka na zaradu (varijabile), potvrđeno je “Vijestima” iz više nezvaničnih izvora.


Ministarstvo finansija nedavno je objavilo da je Raonićeva zarada najveća u državi i da iznosi 4.042,56 eura, dok manju platu imaju glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović, mnogi univerzitetski profesori i dekani, ljekari specijaliste i subspecijaliste…


Raonić je, prema informacijama “Vijesti”, od Savjeta tražio da mu izmijene Aneks ugovora o radu i da od sada može da prima varijabilni dio zarade u iznosu od najviše dvije, umjesto dosadašnje tri prosječne zarade na nivou RTCG.


Prosječna zarada u RTCG iznosi 800 eura, što znači da bi, ukoliko Savjet prihvati Raonićev zahtjev, njegova plata mogla da iznosi oko 3.200 eura. Varijabilni dio zarade, prema pravilima RTCG, sljeduje zaposlene sa “po osnovu ostvarenih rezultata u radu”...

boris raonić

RTCG

plate

savjet rtcg

Izdvojeno

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.
Ambasada

Tel: + 382 20 336 633

Mob.tel: + 382 68 744 025

redakcija@libertaspress.me

Bulevar Džordža Vašingtona 78, Podgorica,Montenegro

Rubrike
Impresum
Olivera LAKIĆ

olivera.lakic@libertaspress.me

Savo PRELEVIĆ

savo.prelevic@libertaspress.me

Radmila GRBIĆ

rada.grbic@libertaspress.me

Vlasnička struktura i osnivači
Pravila korišćenja

Terms and Conditions

Privacy policy

GDPR

Copyright © 2023 Libertas Press. | All rights reserved. | Made by Oykos Development