Libertas logo

VLADA ODLUČUJE O NOVOM DIREKTORU BEZBJEDNOSNE SLUŽBE

Šaranović predložio Šćepanovića za šefa policije

News main

FOTO: Libertas Press/Savo Prelević

Šaranović

Autor

Radmila Grbić

12/03/2024

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Ministar unutrašnjih poslova, Danilo Šaranović, predložio je danas Vladi da Lazara Šćepanovića izabere za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.


Šćepanović je aktuelni v.d. pomoćnika direktora policije za Sektor za borbu protiv kriminala.


Šćepanović Foto: Uprava policije


Osim Šćepanovića, saopštio je danas Šaranović, na javni poziv za v.d. šefa policije, prijavili su se i Zoran Braunović, Milentije Doderović, Milutin Vasiljević, Aleksandar Radović, Petar Šestović i Miloš Peković.


"Policijski službenici Miloš Peković, Zoran Braunović, Aleksandar Radović, Lazar Šćepanović, Petar Šestović i Milutin Vasiljević, predali su kompletnu dokumentaciju, sa naznakom da su rukovodioci organizacionih jedinica Uprave policije, što je bio jedan od uslova za prijavu", naveo je Šaranović u saopštenju.


Policijski službenik Milentije Doderović, napomenuo je on, "nije rukovodilac neke organizacione jedinice Uprave policije, pa njegova prijava nije razmatrana".


"Šćepanović je dostavio najbolji prijedlog urgentnih mjera u cilju reforme Uprave policije, postizanja maksimalnog nivoa operativnosti i podizanja kapaciteta protiv svih oblika kriminaliteta, najbolje se pokazao tokom intervjua i nije lagao ni na jednom pitanju postavljenom tokom poligrafskog ispitivanja", saopštio je ministar Šaranović.


Svi prijavljeni policajci, naveo je on, "dali su nedvosmislen pristanak na poligrafsko testiranje".


"Sa svim prijavljenim policijskim službenicima obavio sam intervju, pregledao priloženu dokumentaciju i izanalizirao njihove prijedloge urgentnih mjera u cilju reforme Uprave policije, postizanja maksimalnog nivoa operativnosti i podizanja kapaciteta protiv svih oblika kriminaliteta, o čemu Vladi danas podnosim detaljnu informaciju", saopštio je Šaranović.


Dva policajca su, navodi, prošla poligrafsko testiranje, dok četiri nijesu.


"Poligrafsko testiranje jednog nije relevantno zbog njegovih zdravstvenih okolnosti, a njegova prijava je nepotpuna", saopštio je Šaranović.


Izbor nakon treće smjene Brđanina


Izbor v.d. šefa crnogorske policije uslijedio je nakon što je Vlada, na telefonskoj sjednici 3. marta, dužnosti direktora bezbjednosne službe razriješila Zorana Brđanina.


To je, ujedno, bila treća smjena Brđanina u proteklih skoro godinu.


Brđanin Foto: Libertas Press/Savo Prelević


Prethodna dva puta ga je smijenila prethodna Vlada Dritana Abazovića, nakon čega je, odlukama Ustavnog suda koji je utvrdio da je Brđanin protivzakonito smijenjen u oba navrata, on vraćen na čelo policije.


Brđanin je ranije najavio novu tužbu, ovog puta protiv Vlade Milojka Spajića, jer je, tvrdi, ponovo nezakonito smijenjen.


Razrješenje Brđanina je, 21. decembra prošle godine, predložio ministar Šaranović, nakon što skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu nije usvojio njegove izvještaje o rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije za vrijeme od 1. januara do 23. novembra prošle godine.

Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Rožajac osumnjičen da je silovao i zlostavljao suprugu

17/05/2024

Vijesti
Card banner

Peti put odgođena kontrola optužnice za dvostruko ubistvo u Spužu (VIDEO+FOTO)

17/05/2024

Vijesti
Card banner

Osmisliti strategiju za smanjenje zaostalih predmeta u SDT-u

16/05/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo