PODNIJETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV OSNIVAČA I DIREKTORA PLJEVALJSKOG PREDUZEĆA "HRANOM DO ZDRAVLJA 2013"

Mrzić i Jašović osumnjičeni da su za lažne obuke i zapošljavanje uzeli 32 hiljade eura

Foto: Libertaspress/Savo Prelević

Autor

Libertas Press

07/02/2024

Podijeli vijest:

Pljevaljska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv osnivača i izvršnog direktora preduzeća "Hranom do zdravlja 2013“, Kerima Mrzića (37) i Gordane Jašović (42), zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj u privrednom poslovanju i, mimo zakona, pribavili sebi korist od 31.920 eura.


Iz policije je danas saopšteno da sumnjaju da su oni to krivično djelo izvršili tako što su, tokom 2022. godine, lažno prikazali činjenice da će sprovesti obuku i zapošljavanje nezaposlenih ljudi putem javnog poziva Opštine Pljevlja za dodjelu malih grantova podrške malim i srednjim preduzećima i podsticanja programa obuke na radnom mjestu.


"A sve to u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist“, naveli su iz policije, podsjetivši da je javni poziv grada realizovan u sklopu programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.


"Osumnjičeni su 27. jula 2022. godine sa Opštinom Pljevlja zaključili ugovor o dodjeli granta od 39.900 eura od kojih je do sada isplaćeno 31.920 eura. Nakon toga su prikazali da su sproveli obuku za četiri osobe, koje su, prethodno, bile angažovane kod istog poslodavca. Poslije završetka obuke, zaključili su sa te četiri osobe ugovore o radu kao dokaz da su ispunjene obaveze u skladu sa javnim pozivom“, piše u saopštenju policije.


Osumnjičeni su na taj način, navode iz policije, lažnim prikazivanjem obuke i zapošljavanja nezaposlenih osoba, za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist od 31.920 eura.

Hranom do zdravlja 2013

Pljevlja

Kerim Mrzić

Gordana Jašović

Izdvojeno

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.
Ambasada

Tel: + 382 20 336 633

Mob.tel: + 382 68 744 025

[email protected]

Bulevar Džordža Vašingtona 78, Podgorica,Montenegro

Rubrike
Impresum
Olivera LAKIĆ

[email protected]

Savo PRELEVIĆ

[email protected]

Radmila GRBIĆ

[email protected]

Vlasnička struktura i osnivači
Pravila korišćenja

Terms and Conditions

Privacy policy

GDPR

Copyright © 2023 Libertas Press. | All rights reserved. | Made by Oykos Development