Libertas logo

ODLUKA SINDIKATA PROSVJETE CRNE GORE

Kolektivno pokreću postupak zbog kršenja granskog ugovora

News main

FOTO: Sindikat prosvjete

Autor

Mina

02/02/2024

Podijeli vijest

InstagramInstagramInstagram

Sindikat prosvjete u ponedjeljak će kolektivno pokrenuti pravnu proceduru za ostvarivanje prava prosvjetnih radnika pred Agencijom za mirno rješavanje sporova zbog, kako su kazali, kršenja Granskog kolektivnog ugovora (GKU).


Iz Sindikata su podsjetili da je pokretanje procedure pred Agencijom za mirno rješavanje radnih sporova zakonom propisan neophodan preduslov prije pokretanja tužbi pred nadležnim sudom.


"Nakon što je prosvjetnim radnicima januarska zarada isplaćena sa pogrešno obračunatim koeficijentima, umanjena za deset odsto u odnosu na koeficijente u važećem GKU, Glavni odbor Sindikata prosvjete pokreće pravnu proceduru za ostvarivanje prava prosvjetnih radnika“, piše u saopštenju.


Iz Sindikata su ranije poručili da neće odustati od borbe za pravdu i dostojanstvo koristeći sva legitimna sindikalna i pravna sredstva.

Izdvojeno

Vijesti
Card banner

Iz Dubaija i Turske komandovali švercerima kokaina (FOTO+VIDEO)

13/06/2024

Vijesti
Card banner

Ukinuta presuda, Lidiji Mitrović ponovo da se sudi

12/06/2024

Vijesti
Card banner

Medenica: Svi su znali, a samo sam ja na optuženičkoj klupi

12/06/2024

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

USA flagUSA Embassy logo