INSAJDER OBJAVIO PREPISKU SA SKAJ APLIKACIJE PRIPADNIKA KRIMINALNE GRUPE NA ČIJEM JE ČELU, NAVODNO, LJUBO MILOVIĆ

Tužilaštvo Srbije provjerava da li je kavački klan umiješan u ubistvo Olivera Ivanovića

Foto: Insajder

Autor

Insajder, Radmila Grbić

02/06/2023

Podijeli vijest:

U optužnici protiv kriminalne grupe, čiji je vođa, navodno, crnogorski policajac Ljubo Milović, a koju je podiglo srbijansko Tužilaštvo za organizovani kriminal, navodi se informacija u kojoj se u vezu sa ubistvom lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda", Olivera Ivanovića, dovodi kriminalni kavački klan, objavio je Insajder.


Tu informaciju, navodi Insajder, optuženi u Skaj prepisci navode kao operativno saznanje Bezbjednosno-informativne agencije (BIA)."Poruku o navodnoj vezi ubistva Olivera Ivanovića i kavačkog klana optuženi pripadnik MUP-a, Danijel Jovanović, šalje prvo okrivljenom Ljubu Miloviću u januaru 2020, dvije godine poslije zločina. Najprije mu šalje dvadesetak poruka o aktivnostima koje BIA preduzima protiv škaljarskog klana, navodeći da su škaljari sada prioritet u radu službe, a zatim i jednu poruku o tome koje informacije postoje o kavačkom klanu", navodi Insajder.


Ta poruka, prema saznanjima Insajdera, glasi:"Za kavački klan jedino ide informacija da je neko od pripadnika klana umiješan u ubistvo Olivera Ivanovića".


U vezi sa porukom iz Skaj komunikacije, Televizija Insajder je uputila pitanja agenciji BIA, MUP-u i Tužilaštvu za organizovani kriminal Srbije.


Odgovor su, navode, dobili samo od Tužilaštva za organizovani kriminal, koje je Insajderu kazalo da provjeravaju informacije.


Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda", Oliver Ivanović, ubijen je u januaru 2018. godine ispred kancelarija svoje stranke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.


Direktni počinioci i nalogodavci i dalje nijesu poznati.Milović u bjekstvu od jula prošle godine


Crnogorska policija traga za Ljubom Milovićem od 18. jula prošle godine. On je pobjegao nakon što je Specijalno državno tužilaštvo, u maju 2022. godine, ponovo formirao krivični predmet, nakon što je Libertas objavio podatke Europola da su policijski službenici, Petar Lazović, koji je u pritvoru od jula 2022, i Ljubo Milović, članovi kavačkog klana na čijem je čelu Radoje Zvicer.


Milović Foto: Screenshot/Skaj aplikacija


"Lazović i Milović su uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vrijeme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović posjeduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona eura zarađenih upravo švercom kokaina", piše u dokumentu Europola, koji je objavio Libertas početkom maja prošle godine.

Oliver ivanović

Ljubo Milović

Kavački klan

ubistvo

Kosovo

Skaj

insajder

Radoje Zvicer

petar latović

Specijalno državno tužilaštvo

Izdvojeno

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.
Ambasada

Tel: + 382 20 336 633

Mob.tel: + 382 68 744 025

[email protected]

Bulevar Džordža Vašingtona 78, Podgorica,Montenegro

Rubrike
Impresum
Olivera LAKIĆ

[email protected]

Savo PRELEVIĆ

[email protected]

Radmila GRBIĆ

[email protected]

Aleksandar MATIĆ

[email protected]

Pravila korišćenja

Terms and Conditions

Privacy policy

GDPR

Copyright © 2023 Libertas Press. | All rights reserved. | Made by Oykos Development